Zo kies je de beste foto voor een canvas

Er zijn vele opties om een ruimte te versieren. Een mooie veelgebruikte manier is je kamer opleuken met een foto. Een canvas is een goede manier om foto’s op af te drukken. Dit is een doek dat van 100% katoen wordt gemaakt. Wist je dat dit de reden is dat de foto ook wel ‘’foto op linnen’’ wordt genoemd? Een foto op canvas doek wordt strak gespannen, met de hand, om een houten frame, zodat jouw foto het beste uitkomt.

Welke bestanden zijn geschikt voor een canvas foto?

Je kunt niet elke foto aanleveren om te gebruiken voor een canvas foto. Het JPEG, JPG, wordt het meest gebruikt, omdat dit standaardformaat de combinatie biedt van bestandsgrootte en beeldkwaliteit. Feitje: 95% van alle canvas prints wordt gemaakt met dit type bestand. Als je een foto wilt aanleveren aan Foto4art, zorg dan dus dat je het even als JPG opslaat.

Welke kwaliteit moet de foto hebben voor het canvas?

Als je een foto afdrukt voor op het canvas wil je natuurlijk een scherpe afdruk. Hierbij is het belangrijk dat de kwaliteit van de foto die je aanlevert voldoende is. De kwaliteit van de print wordt bepaald door het aantal pixels. Op zijn beurt wordt de kwaliteit van het aantal pixels uitgedrukt in DPI. DPI staat voor Dots Per Inch, oftewel resolutie. De resolutie is weer afhankelijk van het afdrukformaat.

Lees ook:  Fotobehang Landschap

Het Afdrukformaat

Hoe meer pixels, des te scherper een foto wordt geprint. Een pixel zegt weinig over een foto, totdat je het gaat afdrukken. Voor een goede printkwaliteit raden wij je aan om minstens 118DPI aan te houden. Een foto van bijvoorbeeld 30x40cm kan het beste 3500 x 4700 pixels hebben, maar bij grotere formaten heb je dan enorme foto’s nodig. Let op als je foto’s maakt met een minder goede camera of je telefoon, zijn ze vaak niet geschikt.

Formule om je kwaliteit te berekenen

Zoals je net hebt gelezen kun je dus niet in het wilde westen gaan printen. Je moet eerst checken of de kwaliteit van de foto voldoende is om af te drukken op het canvas. Hiertoe de volgende formule: aantal pixels breedte foto deel je door het aantal centimeter van de breedte van de fotoafdruk. Als de uitkomst minder is dan 118 DPC heb je kans dat de kwaliteit niet goed genoeg is. Houd hier dus rekening mee!

Trends met canvassen

Nu je weet waar je rekening mee moet houden bij het afdrukken, heb je misschien nog moeite met het kiezen van een foto. Als laatste tip willen we nog meegeven, kies tijdloze prints/foto’s. Iets waar je hart ligt. Als je kwaliteit nog niet voldoende was ga dan niet iets kopen waar je niet achter staat, maar koop iets dat bij je wensen past én voldoet aan de kwaliteit. Printen als de DPC niet klopt is super jammer dus reken dit even goed na of laat je door iemand helpen!

Lees ook:  De Invloed van Kleur op uw Woonruimte en Gemoedstoestand

Lees ook: fysio-fit-vennewater.nl

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.